Goede doelen

Samenwerking Winning Wheels en HartingBank

Stichting WinningWheels verzamelt hulpmiddelen zoals rolstoelen en verpleegbedden, repareert deze waar nodig en schenkt ze aan ontwikkelingslanden.

De stichting heeft als doel het verlenen van materiële en immateriële hulp aan personen en instellingen die over onvoldoende middelen beschikken voor primaire zorg. Met name gezondheidszorg, onderwijs en leefomstandigheden. Winning Wheels levert aan landen als Marokko, Libanon, Aruba, Ghana en Suriname.

De man achter de stichting? Saïd Bensellam. Hij verhuisde op zijn zesde van Marokko naar Amsterdam, werkte een tijdje als portier in het nachtleven en richtte in 2004 de voorloper van WinningWheels op. In 2006 werd hij benoemd tot Amsterdammer van het Jaar. Wij snappen wel waarom.

Bekijk het videoverhaal van Saïd

Een win-win voor alle partijen

Mag HartingBank een in- of uithuizing verzorgen? Dan staat Winning Wheels voor ons klaar. Saïd schakelt hierbij  jongeren in, die op deze manier om werkervaring op kunnen doen. Deze jongeren helpen met het in- en uithuizen van het interieur bij een instelling en knappen de oude hulpmiddelen waar nodig op. Vervolgens worden de middelen naar een land verscheept waar deze het hardst nodig zijn.

Onze aanpak

De volledige levering, afvoer en registratie van de hulpmiddelen wordt gecoördineerd door een ervaren team, dat bestaat uit een regiemanager van HartingBank en medewerkers van WinningWheels. De regiemanager stelt een implementatieplan op dat aansluit op de behoefte en wensen van de organisatie. Een plan waarmee we grip op de kosten houden, waarmee zorgpersoneel zich kan richten op hun dagelijkse werkzaamheden en het zorgproces niet wordt verstoord.

Lees meer over onze in- en uithuisservice

De voordelen op een rijtje

  • Afgeschreven hulpmiddelen krijgen een tweede leven.
  • Mensen in ontwikkelingslanden worden weer mobiel en krijgen zo ook een tweede leven.
  • Jongeren die geen werk of zinvolle daginvulling hebben, worden geactiveerd.
  • Jongeren leren hulpmiddelen repareren en krijgen daardoor weer zin in de dag.
  • We leveren een bijdrage aan een betere wereld.

De cijfers liegen er niet om

In de afgelopen jaren hebben wij zo’n 30 zeecontainers met hulpmiddelen verstuurd naar landen als Marokko, Jordanië en Suriname. Het gaat om enkele duizenden hulpmiddelen per jaar. Daarnaast verscheepten we – in samenwerking met Medipoint – 10 ambulances. Op dit moment staan er weer 300 verpleeghuisbedden en zo’n 500 rolstoelen klaar voor verzending. Wij zijn enorm blij en trots op de samenwerking met deze mooie stichting!