HartingBank historie

Sinds 1836...

Iedere organisatie heeft een verhaal. Vol interessante wendingen, slimme innovaties en trouwe helden. Dit is het verhaal van HartingBank. Van 1836 tot nu.

Meneer Harting komt tot leven

In onze brandfilm komt meneer Harting tot leven. In 1836 was het zijn missie om mensen te helpen met zijn zelfgemaakte medische instrumenten. Het gedachtegoed van meneer Harting leeft nu, bijna 200 jaar later door. Daar zijn wij trots op!

1836

Oprichting eenmanszaak Harting-Bank door de Schiedammer H.J. Harting. Hij vestigt zich in Breda als ‘alleen werkend instrumentmaker’. Tot aan zijn overlijden in 1862 blijft hij actief in het bedrijf.

1862

Na het overlijden van H.J. Harting hertrouwt de weduwe met Jacobus Mattheus Bank. Hij zet het bedrijf voort met de twee zoons Harting. De naam Harting-Bank is geboren. Onder leiding van dit driemanschap groeit Harting-Bank uit tot een van de meest vooraanstaande paramedische bedrijven van Nederland.

1866

Verhuizing naar Utrecht. Medische instrumenten en kunstledematen.

1948

Uitbreiding assortiment met revalidatiehulpmiddelen en rolstoelen, waar grote vraag naar is door de oorlog. Het bedrijf groeit door.

1978

Opening vestiging Arnhem.

1980

Opening vestiging Den Haag.

1994

De introductie van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) biedt nieuwe kansen. Vanaf dan wordt er gewerkt aan een spreiding van activiteiten. Binnen de Wvg, door het verwerven van landelijke contracten, maar ook door het afsluiten van contracten met Zorgverzekeraars en AWBZ verpleeginstellingen. De uitleen van zorghulpmiddelen raakt in een stroomversnelling.

2006

Acquisitie van Ligtvoet en Verhoef. Het bedrijft telt nu 600 medewerkers en 18 vestigingen.

2009

Acquisitie van Emcart. Uitbreiding van activiteiten met uitleen en retail. Totaal: 1200 medewerkers.

2011

Oprichting van Medux als overkoepelende bedrijfsnaam. Het bedrijf heeft nu 30 vestigingen.

2012

Acquisitie van Vitalis. Het totaal aantal medewerkers stijgt naar 1700.

2013

Acquisitie van MHG en Vitaal. Er zijn 35 vestigingen, 65 winkels en 1900 medewerkers.

2021

HartingBank bestaat 185 jaar. De naam Harting-Bank wijzigt in HartingBank. HartingBank anno nu is een van de grootste onafhankelijke leveranciers van zorg- en revalidatiehulpmiddelen in Nederland en het intramurale merk van moederorganisatie Medux. Samen met de overige merken van Medux, zoals Medipoint, is een stevig, landelijk gespreid bedrijf ontstaan, dat haar werkzaamheden lokaal en dichtbij de klanten uitvoert.