MVO

maatschappelijk verantwoord ondernemen

Aandacht voor mens, milieu en maatschappij

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en we besteden in ons beleid veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij houden rekening met het effect van onze activiteiten op het milieu, de maatschappij en onze mensen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we zuinig omgaan met energie en grondstoffen en dat we voor goede arbeidsomstandigheden zorgen.

Groen wagenpark

Onze bestelwagens zijn voorzien van moderne technieken waarmee rustig rijgedrag en brandstofefficiënte wordt gestimuleerd. Onze werkwijze is beloond met de Lean & Green Award met >20% aantoonbare CO2 reductie.

Papierloos werken

Onze werkprocessen zijn zoveel mogelijk gedigitaliseerd, waardoor wij ruim 60% minder papier verbruiken.

Groene stroom

Onze organisatie gebruikt uitsluitend (100%) groene stroom.

Verantwoorde afvalverwerking

We hebben een streng afvalbeleid en werken met gerenommeerde partners voor afvalscheiding. Gebruikte accu’s bijvoorbeeld worden voor 97% gerecycled.

Slimme logistiek

Door de routes strak te plannen en het voorraadbeheer te verbeteren, hebben we het afgelopen jaar ruim 10% minder hoeven rijden.

Zorgvuldig inkoopbeleid

Onze leveranciers worden jaarlijks beoordeeld op milieuvriendelijk werken, het onderschrijven van normen en waarden omtrent kinderarbeid en arbeidsomstandigheden, en de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.

Goede doelen: een ‘tweede leven’ voor zorghulpmiddelen

Wij hebben goede contacten met diverse organisaties, zoals ZGT Overzee, Stichting Ondersteuning Marrons Suriname en Stichting Indaad, die zorghulpmiddelen inzetten voor goede doelen en deze zo een ‘tweede leven’ geven.

Wilt u meer weten over hoe ons MVO-beleid eruitziet? Neem dan contact met ons op of lees meer op de website van Medux.