Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt een integraal onderdeel van de HartingBank strategie. Onze missie is om zorg betaalbaar te houden met innovatieve en duurzame oplossingen. Om dit te realiseren is er onder andere een uitgebreid MVO-programma opgezet. 

We bevorderen diversiteit en realiseren een inclusieve werkomgeving. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen. Voor HartingBank  is inclusie: meedoen, meepraten en meebeslissen. We bieden aan iedereen ruimte om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen.

We werken hard aan het verduurzamen van ons energieverbruik. Dit realiseren wij onder andere door het gebruik van groene elektriciteit, het betrekken van energie efficiënte panden en het verduurzamen van onze logistieke activiteiten.

Bijdragen aan een beter klimaat

Onze doelstelling is om een groot deel van het energieverbruik te realiseren uit hernieuwbare bronnen. Momenteel gebruiken we al 100% groene energie.

Verspilling tegengaan

Wij omarmen het concept van de circulaire economie. Bij HartingBank herverstrekken wij gemiddeld 85% (!) van de zorghulpmiddelen.

Schone en slimme mobiliteit

We willen onze impact op het klimaat zo klein mogelijk maken. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van emissievrije vervoersmiddelen.

Samenwerkingsverbanden en goede doelen

Hulpmiddelen die niet meer geschikt zijn voor de Nederlandse markt, maar die nog wel te gebruiken zijn, schenken we aan goede doelen.

Goed werkgeverschap en inclusie

HartingBank biedt medewerkers een professionele en prettige werkomgeving waarin zij zichzelf kunnen zijn.

ISO 14001 certificaat

Onze certificaten

We zijn op alle vestigingen gecertificeerd op basis van toonaangevende internationale ISO-standaarden voor kwaliteit, informatiebeveiliging en milieu. Daarnaast hebben we verschillende certificaten gericht op de sector waarin we actief zijn en het MVO programma wat diep in onze organisatie ingebed is.