Reiniging

Dienst Reiniging

Zorghulpmiddelen zijn een belangrijk onderdeel in het zorgproces. Ze worden door verschillende zorgmedewerkers ingezet, op diverse locaties en bij meerdere cliënten. Maar wie zorgt er voor de hygiëne van deze hulpmiddelen?

Zo min mogelijk hinder

De verantwoordelijkheid in een zorginstelling voor de hygiëne van de zorghulpmiddelen is niet altijd op een goede en transparante manier geborgd. Ook de uitvoering is een constant punt van aandacht. Veel zorgprofessionals en cliënten geven dit ook aan. HartingBank biedt zorgorganisaties diverse mogelijkheden om zorghulpmiddelen te laten reinigen en desinfecteren. Wij houden daarbij zoveel mogelijk rekening met het zorgproces. Dit betekent dat zorgprofessionals en cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van onze activiteiten.

Infecties voorkomen

Zorghulpmiddelen kunnen bacteriën bevatten die infecties bij cliënten en medewerkers veroorzaken. Infecties zorgen voor veel ongemak bij cliënten. Ze leiden ook tot hoge kosten voor zorgorganisaties en meer ziekteverzuim onder zorgprofessionals. Goede reiniging en soms zelfs desinfectie is noodzakelijk om infecties te voorkomen.

Wat kan HartingBank u bieden?

Gecertificeerde reiniging
  • Wij zorgen voor gecertificeerde reiniging van een breed assortiment zorghulpmiddelen. Dit doen wij bij u op locatie middels een mobiele reinigingsunit. Reiniging kan op ieder gewenst tijdstip plaatsvinden, ook ’s nachts.
Gevalideerde reiniging en desinfectie
  • Uw zorghulpmiddelen reinigen en/of desinfecteren wij op een van onze locaties. Wij beschikken over zes moderne reinigingsvestigingen met een complete wasstraat, ingericht voor alle voorkomende zorghulpmiddelen. Ieder jaar worden hier meer dan een miljoen zorghulpmiddelen gereinigd en/of gedesinfecteerd.
AD-matrassen
  • Antidecubitusmatrassen reinigen en desinfecteren wij op een van onze locaties. Wij hebben een speciaal voor deze producten ingerichte en gecertificeerde reinigingsstraat.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wij bespreken graag de mogelijkheden van onze hygiënedienstverlening voor uw organisatie. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.