Gespecialiseerde zorg

onze adviseurs denken met u mee

Bij gespecialiseerde zorg is het inzetten van het juiste hulpmiddel belangrijk. Het juiste gebruik ervan is essentieel. Daarom werken we bij HartingBank met productspecialisten. Zij denken met u mee, adviseren en kiezen samen met u de beste oplossingen voor uw cliënten en organisatie.

Cliëntgebonden rolstoelen

HartingBank levert rolstoelen voor Wlz (wet langdurige zorg). Een cliëntgebonden rolstoel is uniek en vraagt om maatwerk. Om de juiste rolstoel te leveren is expertise nodig. Samen met de ergotherapeut zorgen onze gespecialiseerde adviseurs en technische afdeling voor rolstoelen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van uw cliënt.

GRZ en ELV rolstoelen

Comfortabel zitten is belangrijk ook als het gaat om een tijdelijke rolstoel. HartingBank verhuurt rolstoelen voor de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) en voor cliënten die kortdurend in een zorginstelling verblijven (ELV). Uw vaste adviseur zorgt dat de rolstoel aangepast wordt aan de functionaliteit van de cliënt.

Decubitus Zorg

Cliënten die lang in dezelfde houding liggen of zitten, hebben een verhoogd risico op doorliggen. Decubitus is niet alleen pijnlijk, maar belemmert ook het herstel en leidt tot een langere opnameduur. De inzet van het juiste hulpmiddel is belangrijk voor de preventie en behandeling van decubitus. Onze specialisten adviseren u over de beste mogelijkheden voor uw cliënten.

Fitness & Fysio

Met het ouder worden nemen de conditie en fysieke gezondheid vaak af. Door te bewegen kunnen we deze afname remmen en soms zelfs verbeteren. De juiste apparatuur kan uw cliënten helpen bij het herstellen, versterken van spieren en fit blijven op leeftijd. Onze specialisten adviseren u over hulpmiddelen voor revalidatie, fitness, fysio- en bewegingstherapie.

Obesitas Zorg

Het aantal mensen met obesitas en overgewicht blijft toenemen. Grote kans dat u, als zorgprofessional, daar ook mee te maken krijgt. Cliënten met obesitas vragen om specifieke zorg en hebben vaak aangepaste zorghulpmiddelen nodig. Wij bieden advies, trainingen, innovatieve oplossingen en een zeer uitgebreid assortiment zorghulpmiddelen voor zwaardere cliënten.

Tillen & Transfers

Tillen is een van de belangrijkste arbeidsrisico’s in de zorgsector, het verplaatsen van cliënten kan voor zorgverleners fysiek belastend zijn. Belangrijk dus om extra aandacht te besteden aan tillen en transfers. HartingBank helpt met adviezen, oplossingen, hulpmiddelen en training om het tillen en verplaatsen zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Voor uw medewerkers én cliënten.

Beter Slapen

Goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Niet alleen het aantal uren slaap, maar ook hoe effectief de slaap is. Voor veel bewoners in de gehandicapten- en ouderenzorg is goede nachtrust niet vanzelfsprekend. Het Trimbos Instituut geeft aan dat ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking last heeft last van slaapproblemen. Bij ouderen komen slaapproblemen nog vaker voor.