HartingBank werkt samen met Alltrack Medical aan Track & Trace oplossing

HartingBank zorgt samen met Alltrack Medical voor een aanzienlijke efficiëntie verbetering voor zorgverleners en besparing op zorgkosten met Track & Trace oplossing.
Utrecht, 10 januari 2023 – Werknemers in de zorg zijn dagelijks veel tijd kwijt met het zoeken naar zorghulpmiddelen. Deze tijd kan veel beter besteed worden aan de zorg voor cliënten. Daarom bundelt HartingBank de krachten met Alltrack Medical en haar oplossing ‘IkbenIris’. Alltrack Medical is een onderdeel van de Improvement-IT Holding welke al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het traceren van (zorg)middelen. Samen bieden zij een Track & Trace oplossing waarmee de actuele locatie van alle type zorghulpmiddelen te vinden is in een gebruiksvriendelijke “HartingBank verbindt met Iris” applicatie.

Ervaring uit de praktijk
Afgelopen maanden zijn de klantbehoeftes opgehaald en zijn alle mogelijke technieken zorgvuldig getest middels verschillende pilots. Voor HartingBank is het van belang om een plug-and-play totaaloplossing aan te bieden die toepasbaar is voor alle type zorghulpmiddelen, zorgprocessen en zorglocaties. Daarom wordt gebruik gemaakt van verschillende technologieën en een gebruiksvriendelijke laagdrempelige app die voor alle zorgmedewerkers te gebruiken is. “De resultaten uit de pilots bevestigen dat het toepassen van Track & Trace binnen de zorg resulteert in een verhoging van het werkplezier, meer tijd voor cliënten en een effectievere inzet van zorghulpmiddelen”, aldus Franz van Duijvenvoorde (projectmanager Track & Trace).

HartingBank Track & Trace biedt meer voordelen
Naast de afname van de zoektijd en het toegenomen werkplezier voor verpleegkundigen, biedt de Track & Trace oplossing nog een ander groot voordeel: de inkoopafdeling kan doelgerichter inkopen met behulp van de gebruiksrapportages van de zorghulpmiddelen. Hulpmiddelen kunnen effectiever worden ingezet, doordat het inzichtelijk is welke hulpmiddelen relatief weinig bewegen, en welke hulpmiddelen veel van afdeling wisselen. Daarnaast biedt de Track & Trace oplossing meerwaarde voor andere gebruikers binnen de zorginstelling. De facilitaire- of ICT-afdeling kan bijvoorbeeld gebruikmaken van de app om het serviceproces te verbeteren, zodat verpleegkundigen en cliënten hier minder hinder van ondervinden.

Implementatie op maat
Bij interesse wordt door HartingBank een op maat gemaakte business case op locatie- of koepelniveau afgeven. Als de zorginstelling besluit te starten met Track & Trace, zullen HartingBank en Alltrack Medical ook de operationele inrichting voor haar rekening nemen. Dit is inclusief het plaatsen van de tags, het realiseren van een koppeling met huidige Wifi netwerk en eigen servicesysteem. Ook het trainen en begeleiden van de eindgebruikers is onderdeel van de implementatie en service. Ga voor meer informatie naar https://hartingbank.nl/track-trace/.