Track & Trace voor zorghulpmiddelen

Waar staat de tillift of toiletstoel? Bij welk kamernummer hoort deze tilband? Hoeveel glijzeilen hebben wij nog op voorraad? Een verpleegkundige kan gemiddeld 15-30 minuten per dienst bezig zijn met het zoeken naar zorghulpmiddelen. Daarom biedt HartingBank per januari 2023 Track & Trace oplossingen aan. Met behulp van kleine sensoren is de actuele locatie van alle type zorghulpmiddelen te vinden in een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige app. Ons doel: meer handen aan het bed voor de zorgmedewerkers!

Voordelen Track & Trace

Werk je in een verpleeghuis of zorginstelling, dan ben je dagelijks veel tijd kwijt aan het zoeken naar zorghulpmiddelen. Het verlies van zoektijd kan veel beter besteed worden aan de zorg voor cliënten of aan andere zorgtaken. Door het toepassen van Track & Trace zal er meer tijd zijn voor de primaire zorgtaken en cliënten, wordt er minder werkdruk ervaren wat leidt dit tot minder irritatie en uiteindelijk meer werkplezier.

 

Naast het ondersteunen in het zoekproces, kan de Track & Trace oplossing ook meerwaarde bieden voor andere gebruikers binnen de zorginstelling. Door de gebruikersrapportage kunnen inkopers meer inzicht krijgen in het gebruik van een zorghulpmiddel. Ook kunnen bestaande hulpmiddelen effectiever worden ingezet.

 

Daarnaast draagt dit bij aan het doelgerichter (des)investeren van nieuwe zorghulpmiddelen. Ook ondersteunende afdelingen, zoals de facilitaire of ICT-afdeling kunnen gebruik maken van de Track & Trace oplossing om het werk- en serviceproces te verbeteren.

HartingBank ontzorgt. Wij helpen u bij de implementatie en uitvoering van Track & Trace door het bieden van:

  • Een totaaloplossing voor alle type zorghulpmiddelen.
  • HartingBank verbindt met Iris: een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke app voor alle soorten apparaten (telefoon, tablet, laptop).
  • Totaalontzorging door training en planmatig onderhoud van de IoT-oplossing.
  • Managementinformatie omtrent investering of desinvestering van zorghulpmiddelen.
  • Open platform voor het toevoegen van alle IoT-technieken (niet afhankelijk van 1 specifieke techniek).
  • Opmaak van laagdrempelige klant specifieke businesscase (per locatie of koepel).
  • HartingBank is al sinds 1836 een betrouwbare leverancier van zorghulpmiddelen.
  • Een Experience Center waar u kan ervaren hoe de verschillende technieken werken voor de zorg.

De resultaten uit de pilots laten zien dat het toepassen van Track & Trace binnen de zorg resulteert in een verhoging van het werkplezier, meer tijd voor cliënten en een effectievere inzet van zorghulpmiddelen.

Franz van Duijvenvoorde – projectmanager Track & Trace

Track & Trace Experience Center

Zelf eens ervaren hoe Track & Trace in de praktijk werkt? Dan bent u van harte welkom in ons Experience Center. Hier hebben wij de omgeving van een zorginstelling nagemaakt (met o.a. het wasproces, droogproces, voorrraad kast, cliëntenkamers) en kunnen wij demonstreren hoe de techniek werkt. U bent van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over de verschillende technieken en toepassingen.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in.

 

 

Resultaten pilot

Eerder dit jaar is er een pilot gedaan met Track & Trace bij WZU Veluwe. Bekijk hieronder de video van dit project:

Veelgestelde vragen

De antwoorden op de meestgestelde vragen rondom Track & Trace vindt u op onze FAQ-pagina

Vragen of support

Heeft u interesse in onze Track & Trace oplossing, of wilt u een op maat gemaakte businesscase? Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier, of benader direct ons Track & Trace-team:

Franz van Duijvenvoorde – Projectmanager Track & Trace

E: f.v.duijvenvoorde@harting-bank.nl

T: 06 – 1000 2605

Bekijk Linkedin profiel

Emiel Schols – Projectmanager Track & Trace

E: emiel.schols@harting-bank.nl

T: 06 – 2308 9616

Bekijk Linkedin profiel