Valpreventieweek

Van 27 september t/m 3 oktober is het valpreventieweek. Deze week, georganiseerd door VeiligheidNL, draait om bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. Valongevallen bij ouderen zijn namelijk een ernstig en toenemend probleem.
Cliënten in de zorg liggen vaak te lang in bed
Tips en tools voor zorgverleners

Zorgprofessionals kunnen een belangrijke rol spelen om het risico op vallen te verminderen. Om hen daarbij te helpen biedt VeiligheidNL online een schat aan informatie, praktische tips en tools aan.

De impact van een val
  • Jaarlijks lopen 7.700 bewoners van verpleeg- of verzorginstellingen van 65 jaar of ouder letsel op.
  • Jaarlijks komen 18.000 ouderen op de Spoedeisende hulp met een heupfractuur veroorzaakt door een val.
  • De meest voorkomende soorten letsel na een val zijn: hersenletsel (16%), heupfractuur (14%), polsfractuur (10%)
  • In 2020 stegen de zorgkosten n.a.v. valongevallen tot boven 1 miljard euro.

Bron: VeiligheidNL

Innovaties

Innovaties kunnen bijdragen aan valpredictie, valdetectie en interventies. Bijvoorbeeld sensoren die een val voorspellen of doorgeven wanneer iemand is gevallen, of games die ouderen motiveren te bewegen. Lees meer in de factsheet technologie en innovatie van VeiligheidNL (PDF download) of vraag uw HartingBank adviseur naar de mogelijkheden van innovatieve hulpmiddelen bij valrisico’s.

Onze zorghulpmiddelen om valletsel te voorkomen of beperken

Neem contact met ons op

Wij hel­pen u graag met de juis­te hulp en mid­de­len om letsel na een val te voorkomen of beperken. Neem con­tact op met uw vas­te con­tact­per­soon of ves­ti­ging, of via onderstaand formulier.