Werken in de wasstraat

Wij denken graag in mogelijkheden. Ook mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons de beste kansen. Zij helpen ons bijvoorbeeld bij het reinigen en desinfecteren van zorghulpmiddelen.

Het op de juiste manier reinigen en desinfecteren van zorghulpmiddelen is een precies werkje. Het moet grondig gebeuren en dat kost tijd. Onze nieuwe vestiging in Den Haag heeft een eigen wasstraat. Hier beschikken we over de modernste technieken en middelen voor efficiënte en natuurlijk hygiënische reiniging. Een geweldig team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt ons hierbij.

Ben Dijkgraaf

“Wij krijgen regelmatig complimenten van klanten over de gereinigde producten. Daar doen we het voor!”

Ben Dijkgraaf, Coördinator Reiniging

Een waterdicht systeem

Komt er een zorghulpmiddel bij ons binnen? Dan plaatsen we deze in de ‘vuile ruimte’, waarna het middel naar de wasstraat wordt gebracht. Hier wordt het product gereinigd en gedesinfecteerd. Het schone hulpmiddel wordt gekeurd en waar nodig voorzien van reparaties. Klaar voor een volgende cliënt. Wij zien dagelijks allerlei hulpmiddelen de revue passeren. Van matrassen en rolstoelen tot tilliften. Binnenkort voegen we daar – na het plaatsen van een speciale wasmachine – ook hoezen van matrassen en tilbanden aan toe. 

 

Reinigen is een vak

Daarom hebben wij bewust gekozen voor een samenwerking met FrisFacilitair. Een partner die kansen creëert voor talent met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee levert FrisFacilitair, en wij dus ook, een actieve en sociale bijdrage aan een duurzame toekomst. Vijf dagen per week zetten diverse vakkrachten zich in om ervoor te zorgen dat een hulpmiddel binnen no-time weer staat waar het hoort. Klaar voor gebruik. Wilt u meer weten over onze dienst Reiniging? Klik hier.

Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO)

Medux, ons moederbedrijf heeft het PSO certificaat trede 2. Dit is een onafhankelijk keurmerk van TNO dat aangeeft dat wij als organisatie bewust en aantoonbaar bezig zijn op het gebied van sociaal ondernemen. Medux presteert bovengemiddeld goed in het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij voldoen we ook aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling én begeleiding. 

Dit artikel verscheen eerder in het HartingBank magazine. Bekijk het hele magazine hier.