ZEN Zorgstoel

van onrust naar rust

Mensen met mentale of neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld dementie, kunnen zich onrustig en geagiteerd voelen en gedragen. Dat is vooral niet prettig voor de persoon zelf, maar een cliënt met onrust kan ook extra inzet en aandacht van het verzorgend personeel vergen. Om zorgverleners en hun cliënten hierbij te helpen, introduceert HartingBank de ZEN Zorgstoel van Fitform.

Informatie of demonstratie aanvragen

Wat doet de ZEN Zorgstoel?

De ZEN Zorgstoel van Fitform is een innovatieve stoel die elektrisch aangedreven slow motion schommelbewegingen maakt. Door het schommelen wordt overprikkeld gedrag geminimaliseerd en raakt de gebruiker in een rustige en ontspannen staat. De ZEN Zorg­stoel is op ver­schil­len­de zorglo­ca­ties ge­test en bij al­le proef­per­so­nen werd een ob­jec­tie­ve ver­min­de­ring van on­rust waar­ge­no­men.

ZEN Zorgstoel sta op functie

Schommelen als onderdeel van interventieplan

Het schommelen in de ZEN Zorgstoel kan deel uitmaken van een schema van inspanning en rust. Ook kan de stoel intramuraal worden ingezet als onderdeel van een individueel interventieplan. Dit is met name zinvol als de onrust verstorend werkt in de bewonersgroep en als de zorgcapaciteit het niet toelaat om iemand een-op-een te begeleiden.

 

De stoel kan worden ingesteld op de lichaamsmaten van een individuele gebruiker, en in verschillende standen: zittend, relaxstand en ligstand. Dankzij de sta-op functie hoeft de verzorger een minder mobiele cliënt niet uit de stoel tillen maar kan deze dat makkelijker zelf.

Zorgverlener Zen-Zorgstoel
Meer rust voor de cliënt en zorgverlener

 

Ik zie aan de bewoner dat hij ontzettend geniet en helemaal ontspannen wordt, daarom ik ook.

Zorgverlener, De Zorggroep

Wat kan de ZEN Zorgstoel voor uw cliënten betekenen?

  • Minder fysieke en verbale agitatie
  • Helpt om (nachtelijk) dwalen, dolen en zoekgedrag te stoppen
  • Cliënt wordt rustig genoeg voor deelname aan een groepsactiviteit
  • Kleine maar ook grote verbetering van de kwaliteit van leven
  • Helpt om ontspannen in slaap te vallen

Heeft u interesse in de ZEN Zorgstoel?

Neem contact op voor meer informatie of een demonstratie

Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden voor uw organisatie en cliënten. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.