Voorjaarsactie 2023

Het is weer lente! Dit betekent dat de zon weer meer gaat schijnen en dit nodigt uit om naar buiten te gaan. Gezicht in de zon, haren in de wind en het gefluit van vogels in de oren. Dit is niet alleen heel fijn, maar het is ook nog eens gezond. Uit onderzoek blijkt dat bewegen helpt om geestelijke achteruitgang te vertragen. Zo verbeter je met bewegen het denkvermogen en doorbloeding en ga je onrust en passiviteit tegen1. Om dit mogelijk te maken leveren wij fiets- en bewegingstrainers, maar ook aangepaste fietsen waarmee het voor cliënten mogelijk wordt om buitenshuis fietstochten te maken. Des te meer een reden om eens een kijkje te nemen in ons aanbod van buitenfietsen!

Fietsen is gezond!

Uit onderzoek van het Radboudumc² blijkt dat fietsen voor cliënten met de ziekte van Parkinson zorgt voor een positief effect op hun motoriek. De verbetering die in het onderzoek werd behaald is vergelijkbaar met het effect van gangbare Parkinson medicatie. Ziekteverschijnselen van Parkinson zijn onder andere trillen, moeilijk praten, stijve armen en benen. Deze symptomen zorgen ervoor dat fietsen op een traditionele tweewieler lastig wordt. Je kunt immers minder snel reageren in verkeerssituaties en door stijve armen en benen wordt het ook lastiger om (snel) op- en af te stappen op een tweewielfiets. Een duofiets kan daarom een uitkomst zijn. Doordat deze fiets drie wielen heeft, blijft hij stabiel staan en kan er rustig worden op- en afgestapt.

 

Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. De rolstoelgebruiker zit voorop. De andere persoon stuurt en fietst. Een rolstoelfiets biedt uitkomst voor cliënten met een beperking of dementie om toch buiten te zijn met de zon op het gezicht en de wind in het haar.

 

Voor sommige cliënten is buiten fietsen niet mogelijk. Ook voor deze cliënten is er de mogelijkheid om te fietsen. Er zijn verschillende zorghulpmiddelen om binnen te fietsen. Voorbeelden hiervan zijn fietstrainers en bewegingstrainers. Deze apparatuur kan worden gekoppeld aan een systeem als de Silverfit Mile, waardoor het ook nog eens erg leuk wordt. Dit systeem creëert de ervaring van buiten fietsen met levensechte, stabiele routefilms. De cliënt heeft een prachtig uitzicht tijdens het fietsen en kan eenvoudig favoriete fietsroutes selecteren.

 

Bekijk hieronder het assortiment van buiten- en binnenfietsen uit de voorjaarsactie.

Het maakt cliënten enorm blij als zij ontdekken dat fietsen ook voor hen mogelijk is, ondanks hun beperking.

Arend Jensma – Productspecialist Fitness & Fysio
Fun2Go duofiets HartingBank

 

Fun2Go Duofiets

De Fun2Go duofiets is een driewielfiets waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Op deze (elektrische) duofiets van Van Raam is er één persoon die stuurt, maar kun je beide trappen. De berijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden. De zittingen zijn eventueel ook draaibaar waardoor het opstappen helemaal eenvoudig wordt. De duofiets is volledig op jullie voorkeuren af te stemmen en is van zeer hoge kwaliteit.

 

Kies gratis uw kleur bij aanschaf van een Fun2Go Duofiets!
Rolstoelfiets VeloPlus HartingBank

 

Rolstoelfiets VeloPlus

De VeloPlus rolstoeltransportfiets is ontwikkeld om mensen, die in hun eigen rolstoel blijven zitten, per fiets te vervoeren. Er is geen transfer nodig tussen de rolstoel en de fiets. Zonder tilhulp of veel krachtinspanning wordt de bijrijder op het plateau van de fiets gereden. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de handbewogen rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te rijden en met de rolstoelvergrendeling goed vast te zetten.

Rolstoelfiets Diaz HartingBank

 

Rolstoelfiets Diaz

De rolstoelfiets Diaz is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De Diaz is standaard voorzien van een middenmotor die zorgt voor een efficiënte natuurlijke aandrijving. Dankzij de uitgekiende constructie en onafhankelijke hydraulische vering fiets je zeer comfortabel en veilig. De Diaz wordt geleverd met een in hoogte verstelbare rug en een in diepte instelbare volschuim zit. Deze kan vervangen worden door een comfort zitting met daarbij een actief, passief of vlak gevormde rug. Het rolstoelgedeelte is eenvoudig af te koppelen en kan gebruikt worden als duwrolstoel.

Silverfit Mile HartingBank

 

Binnen fietsen

Soms is het niet mogelijk om buiten te fietsen. Dit kan komen door slecht weer, maar ook door specifieke beperkingen van een cliënt. Om toch het gevoel van fietsen ook binnen zo goed mogelijk na te bootsen zijn er speciale hulpmiddelen en systemen ontwikkeld. Bewegingsapparatuur die helpen cliënten binnen te bewegen zijn fietstrainers en bewegingstrainers.

 

Om bewegen extra leuk te maken kunnen (virtuele) spellen ingezet worden. Een goed voorbeeld hiervan is de SilverFit Mile. Met dit systeem kunnen cliënten in een veilige omgeving virtueel fietsen met interactieve routefilms die de ervaring van buiten fietsen evenaren. Met ruim 180 routes van gemiddeld een uur in binnen- en buitenland, door de stad, door de vrije natuur en op bijzondere locaties zoals Giethoorn, Schiphol, de Efteling, de Keukenhof en de Rotterdamse dierentuin is er genoeg keuze. Er even tussenuit door virtueel te fietsen in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Australië of Azië behoort ook tot de mogelijkheden. Zo wordt ook binnen fietsen een leuke ervaring!

 

Profiteer bij de aankoop van een SilverFit Mile van gratis deelname aan de Tour de Mile 2023!

Wij denken graag met u mee

Een buitenfiets is leverbaar in tientallen verschillende configuraties. Onze specialisten begeleiden u graag om voor nu én in de toekomst over de meest geschikte fiets te beschikken. Zij weten hoe belangrijk het voor cliënten is om in beweging te blijven en denken daarom graag met u mee en adviseren u over zorghulpmiddelen om buiten, maar ook binnen te bewegen.

Vul onderstaand formulier in als u interesse heeft in één van de actieproducten of neem contact op met de vestiging bij u in de buurt.

De actie is geldig tot en met 30 juni.

1: https://www.zorgvoorbeter.nl/dementie/zorg/bewegen

2: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2019/thuis-sporten-heeft-positief-effect-voor-patienten-met-parkinson