Valpreventieweek 2022

De gevolgen van een val kunnen enorm zijn. Om hier aandacht voor te vragen organiseert Veiligheid.nl tussen 3 en 9 oktober de Valpreventieweek. Deze week draait om bewustwording en kennisverspreiding. Valongevallen bij ouderen zijn een ernstig en toenemend probleem. 
Cliënten in de zorg liggen vaak te lang in bed
Tips en tools voor zorgverleners

Zorgprofessionals kunnen een belangrijke rol spelen om het risico op vallen te verminderen. Om hen daarbij te helpen biedt VeiligheidNL online een schat aan informatie, praktische tips en tools aan.

De impact van een val
  • Jaarlijks lopen 7.700 bewoners van verpleeg- of verzorginstellingen van 65 jaar of ouder letsel op.
  • Hersenletsel (16%), heupfractuur (14%) en polsfractuur (10%) zijn de meestvoorkomende soorten letsel na een val. 
  • In 2020 stegen de zorgkosten n.a.v. valongevallen tot boven 1 miljard euro.

Bron: VeiligheidNL

Wist u dat?  

…er een landelijk programmaplan valpreventie in de maak is? Het op grote schaal uitvoeren van effectieve valpreventie voor ouderen met een verhoogd valrisico is essentieel om de druk op de zorg te verminderen en zelfredzaamheid van ouderen te behouden. Het kabinet heeft deze maatregel opgenomen in het Coalitieakkoord en vanaf 2023 zal valpreventie in Nederland breed in de praktijk worden gebracht. Het programmaplan hiervoor is in de maak. 

Onze zorghulpmiddelen om valletsel te voorkomen of beperken

HartingBank biedt verschillende zorghulpmiddelen die bijdragen aan valpreventie. Vraag uw HartingBank adviseur naar de mogelijkheden. 

Neem contact met ons op

Wij hel­pen u graag met de juis­te hulp en mid­de­len om letsel na een val te voorkomen of beperken. Neem con­tact op met uw vas­te con­tact­per­soon of ves­ti­ging, of via onderstaand formulier.