Deze Themadag is helaas uitverkocht
08:30 uur Ontvangst
09:00 uur Opening door de dagvoorzitter Juliette Grimbergen
09:15 uur Spreker 1: Rob Heebink – In de zorg met Rob
10:30 uur Koffie-/theepauze
10:45 uur Spreker 2: Ellen van der Ros – Langer actief thuis
12:00 uur Intermezzo: Improvement-IT
12:15 uur Intermezzo: Medipoint
12:30 uur Lunch*
13:45 uur Spreker 3: Annelies Smits – Slapen, een wake-up call
15:00 uur Koffie-/theepauze
15:15 uur Spreker 4: Prof. dr. ir. Masi Mohammadi – Een huis dat voor mensen zorgt
16:30 uur Gezamenlijke afsluiting door Juliette Grimbergen
* De lunch wordt door HartingBank verzorgd
Reablement is een manier om samen met de cliënt te werken aan zelfredzaamheid. Het heeft als doel om mensen zo onafhankelijk mogelijk te maken van zorg. Op onze Themadagen zullen de sprekers Reablement vanuit verschillende invalshoeken behandelen.
Voor de HartingBank Themadagen zijn voor zowel ergotherapeuten als fysiotherapeuten 6 accreditatiepunten toegewezen.
Juliette Grimbergen is tijdens de Themadagen dagvoorzitter en presentator. Zij zorgt voor veel interactie met de zaal, want daar zit veel kennis en ervaring. Ze creëert een sfeer waarbij mensen op het podium én in het publiek zich op hun gemak voelen. Juliette reageert spontaan en brengt energie in de zaal. Juliette is ook video presentator voor verschillende platforms en zet dit in bij de voorbereiding van events.
Juliette bereidt zich gedegen voor, luistert goed en stelt dan relevante vragen. En regelmatig zijn dat vragen die ook op-poppen in de hoofden van het publiek. Kortom: Juliette zet anderen in het licht!
Rob Heebink werkt sinds zijn 16e in de ouderenzorg. Na zijn studie Management in de Zorg vroeg Rob Heebink zich af wat helpen/zorgen voor onze ouderen nou betekent. Al die papieren hebben hem wel helpen ontwikkelen, maar niet precies de antwoorden gegeven die hij zocht in het helpen/zorgen voor ouderen. 2,5 jaar geleden heeft Rob Heebink samen met zijn vrouw ‘In de zorg met Rob’ opgestart waarmee video’s opneemt met ouderen. Over van alles, om samen met hen te werken aan zichtbaarheid , herkenbaarheid en de kracht van positieve gezondheid. Hoe blijven we gezond en wat is gezondheid dan? Dit is zijn vertrek punt en onderbouwt hij in alle elementen die hij laat zien. Met humor, respect en liefde voor het vak, neemt hij u mee in zijn visie over ouder worden, ouderenzorg en de benadering daarvan.
In de lezing neemt Rob Heebink u mee in zijn vlogavontuur, waarom heeft hij dit gedaan en wat is zo waardevol hieraan? De video’s die hij laat zien passen bij Reablement in het verpleegtehuis. Rob maakt daar omheen zijn visie duidelijk en waarom deze video’s zo belangrijk zijn.
Ellen van der Ros is al 16 jaar eigenaar van Ergotherapie Breda. Ze werkt binnen de praktijk voornamelijk met cliënten die beperkingen ervaren als gevolg van neurologische of oncologische aandoeningen. Daarnaast houdt zij zich bezig met werkplekadvies en werk gerelateerde vragen. Tevens is zij opgeleid in de methode ‘weer aan het werk’.
Zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen is een diepe wens van veel ouderen. ‘Reablement’ draagt daaraan bij. Maar wat betekent reablement nou eigenlijk? En hoe kunnen we dit gaan toepassen in de praktijk? De seminar ‘Langer Actief Thuis’ gaat over het reablement-programma waarmee zorgorganisatie Mijzo op weg is om de ouderenzorg te verduurzamen. In de methode uit Scandinavië, met Denemarken als koploper, nemen mensen zelf de verantwoordelijkheid voor de manier waarop zij willen leven en ouder willen worden. Dit past naadloos in een veranderende samenleving en draagt bij aan duurzame zorg in de huidige arbeidsmarkt.
Annelies Smits werkt als arts verstandelijk gehandicapten en somnoloog bij SEIN, experticecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Ook is zij deelnemer in de werkgroep richtlijnontwikkeling ‘Slaap in de langdurige zorg’. Hoe bepaalt slaap hoe je in je vel zit? En wat gebeurt er met het slapen als je hulp nodig hebt in het dagelijks leven? Waarom wordt ‘goed slapen’ dan uitdaging? En wat merk je daar overdag dan van? Tijdens de lezing zullen deze vragen interactief verkend worden en de basale voorwaarden voor een goede slaap worden besproken. Ook zal uitgebreid stil worden gestaan hoe je als behandelaar de cliënt kunt ondersteunen bij het kiezen van de juiste manier om een goed dag-nachtritme te bereiken.
Een progressieve houding, rekening houdend met de functionele kaders, kenmerkt Masi Mohammadi, hoogleraar ‘Smart Architectural Technologies’ aan de TU Eindhoven en lector ‘Architecture in Health’ bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Zij onderzoekt innovatieve ruimtelijke concepten en methoden voor het bevorderen van de kwaliteit van de woonomgeving. Nu de participatiesamenleving en gezond en zelfstandig wonen hoog in het vaandel staan, spelen technologische innovaties een belangrijke rol bij de realisatie van deze doelen. In dit kader ontwikkelt Mohammadi het concept voor het ‘Huis als Mantelzorger’, een visie die weer een stap verder gaat dan ‘de slimme woonomgeving’ en nadrukkelijker inspeelt op het gedrag en de wensen van de gebruiker. ‘Huis als Mantelzorger’ is een woonomgeving die ‘meevoelt’ met de ouder wordende bewoner en in zekere zin de functie vervult of ondersteunt van mantelzorger.
Naast bovenstaande sprekers zal Improvement-IT aanwezig zijn om de toepassing van Track & Trace in het verpleegtehuis toe te lichten.
Ook Medipoint is aanwezig. Zij komen vertellen over slimme oplossingen in de zorg met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen en cliënten langer actief thuis te laten wonen.
Zowel Track & Trace en het zelfredzaamheidspakket is gericht op minder zorgen voor, en meer zorgen dat.
Het adres van de Themadag in Hoogeveen is:
Hotel Hoogeveen
Mathijsenstraat 1
7909 AP Hoogeveen
De locatie is goed te bereiken met de auto. U kunt de route gemakkelijk plannen via Google Maps.
Reist u liever met het openbaar vervoer? Hotel Hoogeveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan vlak voor uw vertrek de route op 9292.nl
Dinsdag 19 september – Oisterwijk
Dinsdag 26 september – Nootdorp
Dinsdag 3 oktober – Akersloot
Dinsdag 10 oktober – Roermond
Dinsdag 17 oktober – Hoogeveen
Donderdag 26 oktober – Veenendaal
Heeft u vragen over de Themadagen? Onze collega’s staan altijd voor u klaar.
Mail uw vraag naar: themadagen@harting-bank.nl