Kepler Night Nurse

HartingBank slaat de handen ineen met Kepler Vision Technologies. Zij zijn ontwikkelaar van de eerste zorgsoftware die middels artificiële intelligentie (AI) waakt over het welzijn van cliënten. De Kepler Night Nurse detecteert incidenten via beeld in zorginstellingen en ziekenhuizen wereldwijd. Door de samenwerking waken nog meer zorginstellingen over het welzijn van hun cliënten door middel van kunstmatige intelligentie.

Geen valse alarmen meer

Niet tijdig gedetecteerde valpartijen vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor ouderen. Met huidige systemen met slimme sensoren is bij 6 van de 7 valpartijen pas na 5 minuten iemand aanwezig om de cliënt te helpen. Daarnaast wordt het zorgpersoneel overspoeld met valse alarmen doordat de huidige systemen niet in staat zijn accuraat te communiceren.

De baanbrekende en betrouwbare zorgsoftware van Kepler Night Nurse elimineert 99% van de valse alarmen. Bovendien vermindert deze moderne valdetectietechnologie het aantal incidenten. Hierdoor hoeft het zorgpersoneel minder tijd te besteden aan onder andere revalidatie en psychologische ondersteuning. Dit levert een enorme tijd- en dus kostenbesparing op. De Kepler Night Nurse is de meest geavanceerde technologie voor valdetectie.

Een praktijkvoorbeeld

 

De Kepler Night Nurse is uitbundig getest. Gedurende een proefperiode van een week had een groep van 16 cliënten bij bewaking met traditionele bewegingsmelders meer dan 1500 alarmen. De introductie van Kepler Night Nurse bracht dit terug tot slechts 30 alarmen in de eerste implementatie. Alarmen zoals vallen, het verlaten van het bed, naar de badkamer gaan, etc. werden geïdentificeerd.

Kepler Vision Technologies

Het Nederlandse bedrijf Kepler Vision Technologies ontwikkelt unieke artificiële intelligentie (AI) voor de zorg. Met AI kan de software incidenten in beeld detecteren. Niet alleen wanneer mensen vallen of hulp nodig hebben, maar ook als mensen met dementie afdwalen van hun locatie. Daarnaast is het mogelijk om met AI ongewenste handelingen of gedrag, waaronder agressie, te herkennen. De missie van Kepler Vision Technologies is om het werk van zorgprofessionals minder stressvol en daardoor aangenamer te maken. Hierdoor is het najagen van valse alarmen en het schrijven van eindeloze rapporten verleden tijd en komt zorgverlening weer centraal te staan. Het team bestaat enerzijds uit medewerkers met een expertise in de zorg en anderzijds uit medewerkers met een PhD in AI. Dat maakt de zorgsoftware van Kepler Vision Technologies gegarandeerd betrouwbaar en van een ongeëvenaard niveau.

Met de Kepler Night Nurse software ...

  • krijgt u binnen 10 seconden een melding na een val;
  • bespaart u tot 3 werkuren per dag (werktijdbesparing per 20 cliënten);
  • bespaart u als zorginstelling veel technologie- en personeelskosten;
  • bieden zorgverleners 6 keer sneller hulp na een valincident;
  • vervangt u alle oude sensoren door één optische sensor;
  • heeft u door eliminatie van valse alarmen meer tijd voor echte zorg;
  • waarborgt u de veiligheid van uw cliënten zonder dat de privacy en waardigheid in het geding komen.

Persbericht

Leer het persbericht over de samenwerking tussen HartingBank en Kepler Vision Technologies hier.

Vragen of support

Heeft u interesse in de Kepler Vision Night Nurse, of wilt u een op maat gemaakte businesscase? Neem dan contact op met productspecialist Jeffrey Goddefroy of neem contact op via het onderstaande contactformulier.

 

Jeffrey Goddefroy
Productspecialist bedden

E: j.goddefroy@harting-bank.nl
T: 06-221 220 46