Bioritme

Het effect van bioritme op beter slapen

In tijden van personeelsschaarste ontkomt u er niet altijd aan om cliënten eerder op bed te leggen. Te lang slapen verstoort echter het slaappatroon, waardoor gedragsproblemen overdag ontstaan. Voorkom dat cliënten te lang slapen door ze in bed een andere sensatie te bieden. Bijvoorbeeld door het licht aan te laten en de cliënt rechtop te laten zitten.

Een rustige geest

De geest moet klaar zijn om te kunnen slapen. Onrustige gedachten en heftige emoties kunnen de slaap verstoren. Het is belangrijk om de dag rustig af te bouwen. Een slaapritueel helpt. Bijvoorbeeld door een bewoner voor het slapen in een speciale rustgevende stoel te zetten, een voetmassage te geven of door een audioverhaal, podcast of muziek op te zetten. Zorghulpmiddelen kunnen bijdragen aan het stimuleren van een gezond slaap-waakritme.

Een rustgevende stoel is een innovatieve stoel die elektrisch aangedreven slow-motion schommelbewegingen maakt. Door het schommelen wordt overprikkeld gedrag geminimaliseerd en raakt de gebruiker in een rustige en ontspannen staat. Een rustgevende stoel is ook goed overdag in te zetten om te zorgen voor minder prikkelopbouw.

Klik hier voor meer informatie

Een muziekkussen kan onrust verminderen waardoor de cliënt rustig in slaap kan vallen. Voor mensen met dementie kan een muziekkussen een interventie zijn bij (nachtelijke) onrust.

Klik hier voor meer informatie

HartingBank beschikt over een groot team specialisten op het gebied van Liggen en Slapen. Zij kunnen een hulpmiddelenadvies op maat samenstellen voor een verbeterde nachtrust voor uw cliënten. Neem contact met ons op via:

Jeffrey Goddefroy

0622122046 – jeffrey.goddefroy@harting-bank.nl

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden op het gebied van bioritme? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, advies, een training of afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.