E-vitos

HartingBank investeert in duurzaam wagenpark

Vandaag zijn de eerste e-Vito's geleverd. Een belangrijke stap in de energietransitie en het verduurzamen van onze logistieke activiteiten en ons wagenpark. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. En we gaan door met investeren; eind 2022 rijdt 10% van al onze bussen elektrisch. HartingBank wil in 2030 klimaatneutraal zijn.

Elektrisch rijden

Het rijden in een elektrisch aangedreven voertuig vraagt ook enige aanpassing van onze medewerkers. Het is een verandering waar we hen uiteraard goed op voorbereiden. Je ziet dat als mensen eenmaal in zo’n bus rijden, ze dit met veel plezier doen én trots zijn dat ze zo bijdragen aan een beter milieu.

René Hoogakker – Manager Fleet en Facilitaire Projecten Medux

“We vergroenen nu in sneltreinvaart en stimuleren ook onze medewerkers die in een auto naar onze klanten rijden, over te stappen naar een elektrische variant. Dat is uiteraard een grootschalig project. Van ons wagenpark met 1000 voertuigen zijn er 300 personenauto’s, waarvan er voor het eind van dit jaar ruim 100 elektrisch zijn. Uiteraard betekent dat ook dat we volop investeren in laadpalen bij onze vestigingen.”

E-transportfietsen

Tot slot kijkt René als specialist met zijn team ook al enige tijd naar nieuwe vormen van vervoer. “Sinds 2021 rijden we in de stadskern van Amsterdam en Groningen met een elektrische transportfiets. We voeren er de levering van kleine bestellingen en service activiteiten mee uit. Dit initiatief is een onderdeel van de emissievrije last mile oplossingen waarmee we bij Medux aan de slag zijn.”

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over hoe ons MVO-beleid eruitziet? Neem dan contact met ons op of lees meer op de website van Medux.