BOCK EN MEDUX ZETTEN NIEUWE STAP IN VERDUURZAMING

De meest duurzame keuze is om producten zo lang mogelijk te gebruiken. Medux is daarom in samenwerking met fabrikant Bock begonnen met het ‘refurbishment-programma’. Bedden worden gerenoveerd en nieuw leven ingeblazen, zowel technisch als qua regelgeving. We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid om te vergroenen en onze footprint te verkleinen.

Samenwerking met Bock

Bock-bedden zijn duurzaam ontworpen en geproduceerd en lenen zich goed voor refurbishment. Hermann Bock GmbH biedt de refurbished bedden via Medux in 2024 als primeur in Nederland aan. Het schaalt de refurbishment-activiteiten de komende jaren blijvend op naar meer landen.

“Als Duitse fabrikant van kwalitatieve zorgbedden zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor mens en milieu. ‘Care for people and nature’ is diepgeworteld in onze bedrijfsstrategie. Wij hebben de koers uitgezet richting duurzaamheid, en we volgen deze koers consequent in kleine en grote stappen. Als eigenaar van het bedrijf ben ik dan ook trots op ons gezamenlijke pionierswerk. Als mijlpaal hebben we nu de eerste vrachtwagen met opgeknapte Domiflex-zorgbedden naar Nederland gestuurd.” – Klaus Bock, Algemeen Directeur Bock

500 refurbished Bock Domiflex® verpleegbedden in 2024 

In 2024 verwacht Bock 500 refurbished Bock Domiflex® verpleegbedden te leveren. Er wordt 139,4 KG CO2 per bed bespaard. Op de verwachte 500 bedden in 2024, levert dat een besparing op van bijna 70.000 kg CO2. Ook wordt er afval bespaard, omdat Medux zelf de gebruikte bedden retour levert aan Bock.

Volledige garantie en ondersteuning 

Bock Domiflex® verpleegbedden worden geleverd met een wereldwijde garantie van 2 jaar. Dat geldt ook voor refurbished producten. Deze producten voldoen aan dezelfde norm als nieuwe producten.

“Medux heeft zich gecommitteerd aan het klimaatakkoord van Parijs. Het doel is om in 2030 wereldwijde broeikasgassen met 50% te verminderen en om in uiterlijk 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. We zijn trots op onze samenwerking met Bock. Met het circulaire beddenprogramma zetten we de komende jaren grote stappen om de CO2 uitstoot te reduceren. We lopen samen voorop in de realisatie van de Parijs 2050 net-zero doelstellingen.”Iris van Krugten, Manager Strategie en Beleid Medux

Green Deal voor de Zorg 3.0 

Door te kiezen voor refurbished bedden van Bock, draagt u bij aan een gezondere planeet. Deze duurzame keuze, sluit ook uitstekend aan bij de doelstellingen van de Green Deal voor de Zorg 3.0. 

Als zorginstelling interesse in deelname aan het refurbishment-programma? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon binnen HartingBank of de vestiging bij u in de buurt.