“Het is echt teamwork, we doen het samen.”

Mounir Amarnis is adviseur bij HartingBank. Als vraagbaak en sparringspartner op het vlak van mobiliteitshulpmiddelen is hij een bekend gezicht bij veel ergotherapeuten, cliënten en zorgmedewerkers. Zijn visitekaartje? De oprechte persoonlijke betrokkenheid. “We laten ons gezicht ook wel eens in het weekend zien.”

Voor cliënten in een rolstoel kan een kleine oneffenheid zorgen voor een oncomfortabele of zelfs ongezonde zit. In zulke gevallen gaat de ergotherapeut om tafel met een adviseur. Mounir Amarnis vervult die functie bij zorghulpmiddelenleverancier HartingBank. “De ergotherapeut weet alles van de cliënt, wij alles van de rolstoel en de technische mogelijkheden. Samen bundelen wij onze kennis voor een oplossing op maat”, zegt Mounir.

Precisiewerk

Vaak spreken we eerst met de cliënt, om vervolgens met de ergotherapeut de puntjes op de i te zetten. We betrekken ook de verpleegkundigen in het proces, omdat zij de cliënt vaak het beste kennen. “Het is precisiewerk. Om te voorkomen dat iemand uit zijn rolstoel schuift, zijn soms maar kleine aanpassingen nodig. Die moet je samen weten te vinden.” Vervolgens voert de gespecialiseerde monteur van HartingBank de bedachte aanpassingen uit. “Wij zijn de verbindende factor tussen ergotherapeut, cliënt, zorgmedewerker en monteur. Het is echt teamwork, we doen
het samen.”

“If you can’t stand up, stand out.”

Passie

Als spin in het zorgweb kiest Mounir altijd voor de persoonlijke benadering. Zo weet hij menig cliënt te vermaken met zijn motiverende lijfspreuk ‘If you can’t stand up, stand out’. Hij las het ooit op het t-shirt van een fan in een rolstoel tijdens een kickboksgala. Naast de ironie zit er
voor Mounir – zelf fanatiek kickbokser – ook een serieuze kant aan de uitspraak. “In zowel mijn sport als werk ben ik uiterst gedreven. En ik houd van het opkomen, voor mijzelf en voor anderen.”

Verbondenheid

Van het rauwe en ruwe in de boksring is niets over als Mounir zorgorganisaties bezoekt. Hij voelt zich zo betrokken bij zijn cliënten dat hij in zijn vrije weekend opduikt bij evenementen, bijvoorbeeld zogenaamde ‘burendagen’. Met een paar collega’s, vaak monteurs, helpt hij dan bijvoorbeeld
bij de opbouw. “Laatst organiseerde een zorgorganisatie voor haar bewoners een camping. Wij stonden daar met een ludiek APK-keurstation voor de rolstoel.” Ook typisch Mounir én zijn collega’s van HartingBank: het organiseren van rolstoelraces. “Het voelt gewoon goed om energie en plezier te brengen.”

Contact HartingBank icoon

Dit doet een adviseur

Adviseurs van HartingBank helpen mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Ze doen dit door het adviseren, selecteren en aanpassen van zorghulpmiddelen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de coördinatie van maatwerk en de uitvoering van (her)indicaties. Ze fungeren als sparringpartner, verlengstuk en vraagbaak voor ergotherapeuten en indiceerders binnen de zorgorganisaties waarmee zij samenwerken.